C O R    S M I T   H I S T O R I C U S


Bezoek Oud Leiden met Cor Smit

Leiden is een prachtige historische stad. Langzaam maar zeker dringt dat besef bij meer mensen door. De historische binnenstad is de grootste van Nederland na die van Amsterdam. De structuur van de binnenstad is nog vrijwel dezelfde als driehonderd jaar geleden. Alleen in Amsterdam en Maastricht vindt u meer monumenten, maar nergens staan ze zo dicht bij elkaar. Daarbij telt Leiden ook nog eens een indrukwekkend aantal musea. Deze levendige stad is net een driedimensionaal geschiedenisboek. Er zijn talloze verhalen over te vertellen en bijna elk stukje Nederlandse geschiedenis wordt concreet in Leiden.

Cor Smit kent heel veel van de verhalen die bij Leiden horen. Niet voor niets verzorgde hij bij het bezoek van koningin Beatrix (Koninginnedag 2000) het commentaar bij het nationale televisieverslag (NOS). In 2005 trad hij op in het RTL4-programma Bestemming Nederland over de Sleutelstad. Hij is trots op zijn stad en hij laat graag zien waarom.

Bij een wandeling door oud Leiden met Cor Smit is de klant koning. Natuurlijk heeft hij een aantal 'standaard'-wandelingen in zijn achterzak, maar graag overlegt hij met u om te horen of u nog bijzondere wensen heeft. Een wandeling duurt minimaal anderhalf uur, maar ook dagarrangementen zijn mogelijk.

Wilt u met uw familie, uw collega's, de vereniging, uw congresbezoekers, leerlingen of wie dan ook, Leiden zien, neem dan contact op en vraag een prijsopgave. Email

Maatwerk

Bij voorkeur maakt Cor Smit voor iedereen een eigen wandeling, op basis van een door u of uw organisatie aangereikt thema. Zo maakte hij in 2004 een wandeling voor medewerkers van de dienst Cultuur & Educatie van de Gemeente Leiden rond het thema cultuur, onderwijs, maatschappelijke opvang en welzijnswerk. Met hoofden van afdelingen Onderwijs van verschillende Nederlandse gemeente ging hij langs historische en actuele plaatsen die met hun werkveld te maken hebben.